Over De Druppels

Een bijzonder jubileumjaar

33 jarig jubileum

In het carnavalsseizoen 2019/2020 vieren De Druppels hun 33-jarig jubileum. Het jubileumjaar wordt geopend op het Vriendenconcert van harmonie Koning Willem III. En De Druppels krijgen een heel mooi cadeau van het hun trouwe fans: dankzij een crowdfundingsactie wordt geld ingezameld voor een nieuwe outfit.

Radiostudio 3FM

Er volgen bijzondere optredens, zoals tijdens Lauwe on Light met een volledig nieuw kerstrepertoire. Op 3FM wordt live tijdens de carnavalsuitzending van Rik tot alaafmeester benoemd. Op de maandag van carnaval wordt een heuse tournee gemaakt door een aantal Brabantse plaatsen. En natuurlijk is er ook bijzondere aandacht voor het jubileum tijdens de pronkzittingen. De Druppels presenteren een Hosquiz met liedjes uit de afgelopen 33 jaar. De Braoiers benoemen De Druppels tot Bovenste Beste Lauwse Club. De Druppels willen meelopen in de jeugdreut en in de Grote Reut. Vanwege slecht weer gaat de Grote Reut helaas niet door.

Carnavalstournee

Het is een voorbode voor een abrupt einde van het jubileumjaar. Kort na carnaval zit iedereen verplicht thuis vanwege de coronapandemie. Alle optredens en andere activiteiten worden geannuleerd. Anderhalf jaar lang zijn er geen optredens, repeteren kan beperkt, met een speciaal protocol. Carnaval 2021 is online, met een aantal Doe-Maar-Mee-concerten, waar meer dan 1000 bezoekers op afkomen.

Gelukkig kan daarna de draad weer worden opgepakt. In 2024 wacht de volgende verrassing: Harold wordt dat jaar verkozen als Prins Harold d’n Urste van carnavalsvereniging De Braoiers. Dat betekent een lege stoel op ons podium, maar er zijn zoveel gastspelers bij De Druppels dat we ons podium moeten uitbreiden! Veel oud-leden en muzikanten van de harmonie willen dit van dichtbij meemaken. Er volgen bijzondere uitnodigingen zoals voor het Prinsentreffen in Kleef. Natuurlijk komt er een bijzondere pronkzitting act. En als eerste prins ooit krijgt Harold een eigen prinsenlied.

En zo zijn we bij vandaag aanbeland. Niemand weet nog wat de toekomst brengt, maar één ding is zeker: zolang er carnaval in Beneden-Leeuwen wordt gevierd, blijven De Druppels muziek maken!

« Terug

X